Huis > Nieuws > Pak met succes een enkele TSMC! SMIC wint Huawei HiSilicon 14nm-chipgieterijorder

Pak met succes een enkele TSMC! SMIC wint Huawei HiSilicon 14nm-chipgieterijorder

Volgens Digitimes heeft Hisilicon, een dochteronderneming van Huawei, orders geplaatst voor 14-nanometer technologiechips bij SMIC International Semiconductor Manufacturing Co., Ltd. (SMIC).

Eerder werden de 16-nanometer-orders van Huawei Hisilicon voornamelijk geproduceerd door TSMC, en de belangrijkste productiecapaciteit was geconcentreerd in de Nanjing-fabriek die eind 2018 in gebruik werd genomen. De Nanjing 12-inch wafer fab van TSMC heeft een investering van ongeveer US $ 3 miljard en een geplande maandelijkse productiecapaciteit van 20.000 wafels.

Eind december 2019 werd gemeld dat de Verenigde Staten van plan zijn om de "afgeleide van Amerikaanse technische normen" te verminderen van 25% tot 10% in een poging om niet-Amerikaanse bedrijven zoals TSMC te beletten om aan Huawei te leveren. Volgens een buitenlands rapport heeft TSMC intern beoordeeld dat 7 nanometer is afgeleid van minder dan 10% van de Amerikaanse technologie en kan worden geleverd, maar 14 nanometer zal beperkt zijn.

Om deze reden zijn er berichten dat de belangrijkste chipfabriek van Huawei, Hisilicon, de overdracht van chipproducten naar geavanceerde processen van 7 nanometer en 5 nanometer heeft versneld, en producten van 14 nanometer zijn verspreid naar SMIC, waardoor pinning in de VS wordt vermeden.

Bovendien begon Hisilicon begin dit jaar chips te leveren aan andere bedrijven dan Huawei. Voorheen leverde Hisilicon alleen chips aan Huawei.

Door deze twee nieuws te combineren, gelooft de industrie dat SMIC met het doel om lokale wafelgieterijen te ondersteunen, onvermijdelijk het marktaandeel van de Chinese gieterijmarkt in 2020 zal vergroten.

Het is wel verstaan ​​dat SMIC in 2015 14 nanometer begon te ontwikkelen en met succes begon met de massaproductie van 14 nanometer FinFET-proceschips in het derde kwartaal van 2019. Na het bereiken van de productiecapaciteit volgens het plan, zal SMIC's zuidelijke fabriek in Pudong, Shanghai er twee bouwen geavanceerde productielijnen voor geïntegreerde schakelingen met een maandelijkse capaciteit van 35.000.

De 12 nanometertechnologie van SMIC wordt ook door klanten geïntroduceerd en de ontwikkeling van de volgende generatie technologie is ook gestaag uitgevoerd. De nieuwe productielijn zal de ontwikkeling van opkomende toepassingen zoals 5G, Internet of Things en auto-elektronica in de toekomst helpen.

Zhao Haijun, CEO van SMIC, wees er echter ook op dat, aangezien grote fabrikanten van mobiele telefoons achtereenvolgens 5G-mobiele telefoons hebben gelanceerd in het tweede kwartaal van 2020 en de bouw van 5G een versnelde periode is ingegaan, factoren ook de groei van gerelateerde halfgeleiderorders hebben beïnvloed. Zicht is gepland tot 3 maanden later, dat is het tweede kwartaal van 2020.