Huis > Nieuws > Zwaard verwijst naar cloudservice? Toshiba-geheugen: start mogelijk M&A

Zwaard verwijst naar cloudservice? Toshiba-geheugen: start mogelijk M&A

Met het toenemende marktaandeel van de geavanceerde opslagproducten van Toshiba Memory voor datacenters, zei het bedrijf dat het waarschijnlijk een goede gelegenheid zal zijn voor fusies en overnames.

Volgens onderzoeksbureau IHS is Toshiba Memory de op een na grootste fabrikant van NAND-flashgeheugenchips na Samsung Electronics en de derde grootste SSD-fabrikant na Intel.

Toshiba Memory-voorzitter Stacy Smith zei: "Als deelnemer aan het datacenter zijn cloudservices een belangrijk aandachtspunt en zijn we erg gericht op het vergroten van ons aandeel in het veld."

Smith was de penningmeester van Intel Corporation en trad in oktober toe tot het Japanse bedrijf. & quot; Na verloop van tijd zal Toshiba Memory waarschijnlijk fusies en overnames starten, & quot; Smith toegevoegd.

Analisten zeiden dat Toshiba's eerdere zorgen over smartphones en andere consumentenproducten zijn winst hebben geschaad. Vanwege de trage omzetgroei van smartphones en het overaanbod van chips bedroeg het bedrijfsverlies van januari tot maart dit jaar 28,4 miljard yen ($ 263 miljoen), vergeleken met 54 miljard yen in het voorgaande kwartaal.

Bovendien heeft Toshiba Memory aangekondigd dat het vanaf 1 oktober de naam Kioxia zal krijgen. Kioxia is een combinatie van het Japanse woord kioku en het Griekse woord axia. Kioku betekent "geheugen"; en axia betekent "waarde".

Toshiba Memory was oorspronkelijk van plan om in september van dit jaar IPO te zijn, maar bronnen wezen erop dat het kan worden uitgesteld tot november of 2020. Smith gaf hiervoor geen specifiek tijdschema, maar hij zei dat wanneer de marktomstandigheden correct zijn, het bedrijf zal klaar zijn.

Hij wees er ook op dat, aangezien de overaanbodsituatie meer dan een jaar heeft geduurd, de geheugenmarkt het dieptepunt zal bereiken in de tweede helft van dit jaar, wat de mening van andere experts uit de industrie weerspiegelt.

Op de NAND-flashmarkt verwachten analisten dat de prijzen zullen stijgen als gevolg van de recente sluiting van de Toshiba-geheugenfabriek. Hoewel de geheugenactiviteiten van Toshiba zijn hersteld, duurt het enkele weken voordat de verzending is hersteld. Smith zei: "Het goede nieuws is dat we een redelijke voorraad hebben die kan worden gebruikt om de impact op onze klanten op te vangen."