Huis > Nieuws > TDK-dochter investeert in SLD Laser, optimistisch over de toekomst van laserdiodes

TDK-dochter investeert in SLD Laser, optimistisch over de toekomst van laserdiodes

Volgens berichten in de buitenlandse media heeft investeringsmaatschappij TDKVentures veel vertrouwen getoond in de toekomst van lasertechnologie als verlichting en intelligente verlichting, en investeerde een deel van een fonds van $ 50 miljoen in het SLDLaser-bedrijf in Californië. Nakamura Shuji is ook de mede-oprichter van SLDLaser.

Ontwikkelaars van krypton laserverlichting geloven dat laserdioden LED's zullen vervangen als de lichtbron van de toekomst. SLDLaser beweert dat lasers uiteindelijk 100 keer de helderheid van LED's kunnen bieden, waardoor 1/10 en 10 keer de ruimte in beslag nemen. Ze zeggen ook dat lasers superieur zijn aan LED's voor een verscheidenheid aan andere `` niet-verlichte '' toepassingen zoals Li-Fi datacommunicatie en lidar.

Dit kan ook begrijpen waarom TDKVentures in SLDLaser heeft geïnvesteerd. TDKVentures is een risicokapitaalbedrijf opgericht door TDKCorp in Japan. In juli vorig jaar.

"We zijn onder de indruk van hun team en hun grote stappenplan voor de brede toepassing van de toekomst van licht", aldus Nicolas Sauvage, algemeen directeur van TDK Ventures.

Een woordvoerder van TDK voegde eraan toe: "Hun onlangs uitgebrachte product is tien keer helderder dan de huidige LED-verlichting, in staat om objecten tot op een kilometer afstand te verlichten en minder stroom te gebruiken dan traditionele technologieën." "Hun technologie voorbij verlichting zal dynamisch Een combinatie van detectie met hoge resolutie en ultrasnelle Li-Fi-communicatie."

TDK noch SLDLaser heeft de omvang van de investering of het aandeel in de transactie bekendgemaakt.

SLD-lasers worden gebruikt in zaklampen en autokoplampen en andere producten, waaronder entertainmentsystemen, biomedische instrumenten, industriële beeldvorming en materiaalverwerking.

KTDKCorp., Het moederbedrijf van TDKVentures, heeft altijd een leidende positie gehad in elektronische grondstoffen en elektronische componenten. De producten worden veel gebruikt in informatie, communicatie, huishoudelijke apparaten en nieuwe elektronische consumentenproducten, zoals mobiele telefoons, notebooks, tablets, auto's, industriële apparatuur, enz. Het is ook betrokken bij de LED-industrie en maakt stroominductoren voor LED-stuurprogramma's in de automotive markt.