Huis > Nieuws > Het wereldwijde marktaandeel van TSMC van 50,5% blijft de nummer 1 en de 5e van SMIC

Het wereldwijde marktaandeel van TSMC van 50,5% blijft de nummer 1 en de 5e van SMIC

Volgens de statistieken van het Takuya Industry Research Institute van het onderzoeksinstituut zal de vraag naar halfgeleidercomponenten vanaf de eerste helft van het jaar toenemen naarmate de tijdreeks het traditionele hoogseizoen van de elektronische industrie ingaat. Geschat wordt dat de outputwaarde van de wereldwijde wafelgieterij in het derde kwartaal lager zal zijn dan het tweede kwartaal. Groeit 13%. Het marktaandeel van het bedrijf werd geleid door TSMC met een voorsprong van 50,5%, gevolgd door Samsung met 18,5% en de derde met 8%.

Tuoba zei echter dat als gevolg van de aanhoudende vertraging in de Sino-VS handelsoorlog, de vraag van de consumentenmarkt lager is dan dezelfde periode in 2018, en de herstellende kracht van de halfgeleiderindustrie in de tweede helft van het jaar misschien niet zo sterk is zoals verwacht.

Tuoba heeft de prestaties van het derde kwartaal verder geanalyseerd. De 7-nanometer knooppunten van TSMC omvatten Apple, Huawei Hisilicon, Qualcomm en Chaowei. De bezettingsgraad van de procescapaciteit van 7 nanometer is bijna vol en sommige volwassen procesvraag warmt op. De omzet is goed en zal naar verwachting jaarlijks met 7% groeien.

Samsung vertrouwt op de vraag naar eigen producten in de gieterij-industrie, en verdeelt de nano-knooppunten van de gieterij om klanten flexibiliteit in hun keuzes te bieden, en weerstaat de achteruitgang van de industrie. Op dit moment, naast Huawei en Samsung's 5G mobiele telefoongebruik van zelf ontwikkelde chips, gebruiken de rest van de merken meestal Samsungs 10 nanometer proces Qualcomm 5G modem-chip X50, wordt verwacht dat dit Samsung de omzet dit kwartaal zal doen stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar jaar, ongeveer 3,3%.

In de nabije toekomst verkocht het bedrijf zijn fabriek en chipactiviteiten in ruil voor een stabiele investering in de verkoopdoelstelling, terwijl het zijn inkomsten uit het communicatieveld verhoogde via silicon-on-isolator (RF-SOI) technologie. In de toekomst kunnen de inkomsten echter worden verlaagd na de levering van de fabriek en de agressieve inzet van de klant van de productlijn van 7 nanometer zal de prestaties van de kern in het 12/14 nm-proces beïnvloeden.

Het tweede kwartaal van UMC profiteerde van communicatieproducten, waaronder low-en mid-end mobiele AP's, schakelcomponenten en routergerelateerde chips, en het gebruik en de verzendingen van de vraag namen gestaag toe. Verwacht wordt dat het derde kwartaal de omzetgroei zal handhaven.

In het tweede kwartaal van SMIC zal de vraag naar smartphones, Internet of Things en gerelateerde applicaties worden gestimuleerd. De procesinkomsten van 55/65 en 40/45 nm zullen uitstekend zijn en de vraag van 28 nanometer zal zich tegelijkertijd herstellen. De omzet in het derde kwartaal zal naar verwachting blijven groeien. . Als het 14nm-procesrendement in de ontwikkeling van SMIC een bepaald niveau kan handhaven, met beleidsrichtlijnen en zegening van de binnenlandse vraag, wordt bovendien geschat dat Huawei HiSilicon en Ziguang Zhanrui de kans krijgen om te filmen over het 14nm-proces van SMIC.

Wat betreft de binnenlandse vraagmarkt van Huahong Semiconductor, die profiteert van componenten voor stroom- en energiebeheer, wordt geschat dat de omzet in het derde kwartaal gestaag zal groeien. 'S Werelds toonaangevende ondernemingen kijken ook naar de prestaties van producten voor energiebeheer, waardoor de omzet in juli naar een hoogtepunt in 2019 stijgt. Verwacht wordt dat deze vraag de impact van IC's naar een 12-inch trend zal compenseren, waardoor de omzet van het bedrijf dit kwartaal zal stijgen.

Tuoba wees erop dat wat betreft de algemene gieterijmarkt, als gevolg van de recente dramatische veranderingen in de handelsoorlogen tussen China en de VS, de twee partijen wederzijds worden beperkt op tarieven, en de Verenigde Staten Huawei-gerelateerde ondernemingen blijven opnemen in de lijst van entiteiten . Het Huawei-verbod kan niet op korte termijn worden opgeheven. De handelsimpasse zal naar verwachting het hele jaar door invloed hebben op de marktvraag naar eindproducten zoals mobiele telefoons, notebooks, tabletcomputers en televisies, wat leidt tot stroomopwaartse wafelgieterijen, die doorgaans conservatief zijn in hun vraag naar piekseizoenen in de tweede helft van het jaar.