Huis > Nieuws > Target DRAM om op te warmen! Micron 908 miljard yuan in de uitbreidingsfabriek van Taiwan

Target DRAM om op te warmen! Micron 908 miljard yuan in de uitbreidingsfabriek van Taiwan

Op 26 augustus, volgens de Taiwan Media Economic Daily, zal Micron NT $ 400 miljard (ongeveer RMB 90,8 miljard) uitgeven om twee fabrieken naast de bestaande Taiwanese fabriek te bouwen om DRAM te produceren voor de volgende generatie van het nieuwste proces.

Micron's investeringsplan is om twee fabrieken van A4 en A5 te bouwen naast de huidige fabriek in Zhongke. Onder hen zal de A3-fabriek in augustus volgend jaar worden voltooid en de nieuwste 1z-procesproefproductie zal in het vierde kwartaal van volgend jaar worden geïntroduceerd, waardoor de kloof met Samsung wordt verkleind; de tweede fase A5-fabriek zal de productiecapaciteit geleidelijk uitbreiden volgens de marktvraag, en de beoogde maandelijkse productiecapaciteit zal 60.000 stuks zijn.

Volgens het nieuws van Taiwan zal de investering van Micron de tweede grootste investering in halfgeleiders in Taiwan zijn (na de uitbreiding van TSMC en Nanke). Als het buitenlands is, is dit de grootste investering.

De vestiging in Taiwan bevestigde het nieuws dat Micron zijn A3-fabriek in Taichung heeft uitgebreid en het bouwproject is begonnen. Het is wel verstaan ​​dat Micron veel geld heeft uitgegeven om de fabriek uit te breiden tijdens de koude windperiode, vooral omdat optimistisch over 5G de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, Internet of Things en stuurautomaat-toepassingen zal stimuleren, de vraag naar DRAM-groei en vroege kaartsleufactiviteiten zal stimuleren mogelijkheden.

Onlangs is de uitbreiding van Micron van zijn Feb10-fabriek in Singapore ook voltooid. Hoewel het zijn productiecapaciteit niet heeft verhoogd, kan Micron doorgaan met het produceren van meerlagige flashgeheugenproducten met hoge procesvereisten.

Omdat de geheugenprijzen dit jaar helemaal zijn gedaald, hebben zowel Samsung als SK Hynix hun uitbreidingsplannen opgeschort. Micron's recente uitbreidingsplannen zijn tegelijkertijd gelanceerd, met als doel om marktaandeel te beroven door voldoende capaciteit en state-of-the-art processen in de vroege dagen van de geheugenindustrie.