Huis > Nieuws > Het Amerikaanse ministerie van Handel zal nieuwe regels invoeren en Huawei kan een doelwit voor boogschieten worden.

Het Amerikaanse ministerie van Handel zal nieuwe regels invoeren en Huawei kan een doelwit voor boogschieten worden.

Volgens Reuters zei een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Handel dinsdag dat het ministerie van Handel de uitvoering van een uitvoeringsorder in het Witte Huis "overweegt en evalueert", die naar verwachting de weg zal effenen voor de toetreding van China tot de VS. telecommunicatie supply chain.

Omdat het Witte Huis aankondigde dat de toeleveringsketen van de telecommunicatie-industrie een nationale noodsituatie is ingegaan, was het Amerikaanse ministerie van Handel gepland om begin oktober de relevante voorschriften te implementeren.

Eileen Albanees, ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Handel, zei dat de relevante voorschriften worden overwogen en herzien, maar zij heeft geen specifiek tijdschema verstrekt. Maar ze voegde eraan toe dat deze voorschriften 'nog niet volledig zijn voorbereid'.

Het Witte Huis vroeg het ministerie van Handel om in mei relevante regels te formuleren. Op dezelfde dag heeft het Amerikaanse ministerie van Handel Huawei ook opgenomen als een zogenaamde "entiteitenlijst" op basis van nationale veiligheidsrisico's. Sindsdien zijn Amerikaanse bedrijven geblokkeerd om technologie en producten aan Huawei te verkopen.

Hoewel hoge Amerikaanse overheidsfunctionarissen Amerikaanse bedrijven hebben aangemoedigd om vergunningen aan te vragen voor het verkopen van producten aan Huawei, heeft het Amerikaanse ministerie van Handel nog niet gereageerd op meer dan 200 vergunningaanvragen die het heeft ontvangen.

Tegelijkertijd is de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) op maandag van plan om te stemmen over de vraag of Huawei en ZTE in november een 'nationale veiligheidsdreiging' hebben. De FCC benadrukte dat de Verenigde Staten het zich niet kunnen veroorloven risico's en geluk te nemen met betrekking tot 5G en de Amerikaanse nationale veiligheid. Tegelijkertijd is het departement van plan Amerikaanse exploitanten te verbieden om $ 8,5 miljard aan overheidsfinancieringsgeld te gebruiken om apparatuur of diensten van de twee bedrijven te kopen.

De Amerikaanse regering dringt stap voor stap aan op het Chinese bedrijf, maakt een duidelijk negatief punt en iets maken waarover gestemd moet worden, wordt zinloos. Eileen Albanees zei echter nog steeds dat de vergunningaanvraag nog steeds loopt, maar weigerde een tijdschema te geven voor de afgifte van de vergunning.

Het rapport wees erop dat sommige Chinese waarnemers geloven dat Huawei een pion is van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog, omdat de regering Trump hoopt China te dwingen concessies te doen door Huawei te bestraffen.