Huis > Nieuws > De daling is uitgebreid van 14% naar 19%! SEMI verlaagt de wereldwijde voorspelling van de wereldwij

De daling is uitgebreid van 14% naar 19%! SEMI verlaagt de wereldwijde voorspelling van de wereldwij

SEMI (International Semiconductor Industry Association) heeft het wereldwijde fabrieksvoorspellingsrapport voor het tweede kwartaal van 2019 bijgewerkt en de wereldwijde voorspelling van de wereldwijde apparatuurvoorraden dit jaar verlaagd. De raming van dit jaar is 14% gedaald, verder uitgebreid tot 19% tot 48,4 miljard. In de Amerikaanse dollar zal het groeipercentage volgend jaar worden teruggebracht van het oorspronkelijke 27% tot 20%, waarmee het USD 58,4 miljard bereikt. Hoewel er een opleving is, wordt het investeringsbedrag in 2018 nog met 20 miljard dollar verlaagd.

Ondanks de voorspelling van de groei in 2020, zullen de beste uitgaven in 2020 nog steeds $ 2 miljard minder zijn dan de investeringen in 2018.

SEMI schat dat de uitgaven van dit jaar aan de geheugenindustrie met 45% zullen dalen, goed voor de overgrote meerderheid van de daling van dit jaar, maar zal naar verwachting in 2020 met 45% sterk herstellen, tot $ 28 miljard. In 2020 zal de geheugengerelateerde investering dit jaar met meer dan 8 miljard US-dollar toenemen en zal het herstel van de uitgaven van de fabriekskunst worden gestimuleerd. In vergelijking met 2017 en 2018 blijft de geheugengerelateerde investering echter veel lager dan het vorige niveau.

SEMI zei dat, hoewel de uitgaven voor de geheugenindustrie dit jaar sterk zullen dalen, de verwachting is dat de investeringen in twee industrieën tegen de trend in zullen groeien. Ten eerste wordt verwacht dat de investering in de gieterij-industrie met 29% zal groeien, aangedreven door geavanceerde processen en productiecapaciteit. Verwacht wordt dat de microprocessor-chipindustrie met meer dan 40% zal groeien, aangedreven door de verzending van 10nm procesmicroprocessors (MPU's). De totale kosten van microprocessorchips zijn echter nog steeds veel lager dan die van gieterijen en geheugen. Gerelateerde investeringen.

SEMI zei ook dat met de investeringsdynamiek om de zes maanden, de geheugenuitgaven in de eerste helft van dit jaar met 48% zullen worden verminderd, en dat het in 3DNAND en DRAM geïnvesteerde geld respectievelijk met 60% en 40% zal dalen; de uitgaven voor de geheugenindustrie zullen zich naar verwachting echter stabiliseren in de tweede helft van dit jaar. En zal een herstel in 2020 vertonen.

In het laatste wereldwijde fab-voorspellingsrapport traceert en actualiseert SEMI 440 fabrieken en productielijnen over de hele wereld, met investeringsplannen voor de periode van 2018 tot 2020. Vergeleken met de inhoud aangekondigd in februari van dit jaar, is het rapport 192 keer bijgewerkt, inclusief de toevoeging van 14 nieuwe faciliteiten en lijnen.