Huis > Nieuws > De technologiekloofstrategie werkt! Samsung verkleint de kloof met Intel

De technologiekloofstrategie werkt! Samsung verkleint de kloof met Intel

In het laagseizoen van de wereldwijde halfgeleidermarkt begon de strategie van Samsung Electronics Technology Gap te werken en in het tweede kwartaal werd het gat met Intel dicht.

Volgens de Koreaanse technologiemedia "etnews" bleef de omzet van Intel's halfgeleideractiviteiten gedurende drie opeenvolgende kwartalen dalen. De omzet van Samsung Electronics in halfgeleiders groeide daarentegen in het derde kwartaal.

Sommige evaluaties wezen erop dat de elektronische technologiekloofstrategie van Samsung de eerste resultaten heeft opgeleverd, maar sommige analisten zijn van mening dat de prijzen voor halfgeleiders blijven dalen en dat de beperkingen van Japan op de export naar Zuid-Korea en andere onzekere factoren Samsung Electronics misschien niet in staat zijn de halfgeleider ter wereld terug te winnen troon op korte termijn. .

IHSMarkit, het regelgevende bedrijf van de stad, rapporteerde de voorlopige financiële rapporten van grote bedrijven op de 13e. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroegen de halfgeleiderinkomsten van Intel en Samsung Electronics respectievelijk 15,44 miljard dollar en 12,927 miljard dollar.

De halfgeleiderinkomsten van Intel piekten in het derde kwartaal van vorig jaar ($ 18,874 miljoen), maar daalden drie opeenvolgende kwartalen. Integendeel, hoewel Samsung Electronics in het derde kwartaal van vorig jaar ook een nieuw record bereikte ($ 21.100 miljoen), begon het in het tweede kwartaal van dit jaar licht te herstellen na twee opeenvolgende kwartalen van omzetdaling.

In feite overtrof Samsung Electronics in het tweede kwartaal van 2017 Intel in de ranglijst van inkomsten van de grote bedrijven in de halfgeleiderindustrie, waardoor het de nummer één halfgeleider ter wereld is. Met de achteruitgang van de geheugenmarkt, nadat Intel in het vierde kwartaal van vorig jaar terugkeerde naar het kampioenschap, kan Samsung Electronics echter alleen op de voet volgen, maar in het tweede kwartaal verkleinde Samsung Electronics de kloof met Intel. Sommige analisten zijn van mening dat Samsung Electronics weer op Intel zal jagen.

IHSMarkit analyseerde dit, Samsung Electronics breidde met succes de mobiele markt en opslagmarkt uit en creëerde nieuwe vitaliteit in geheugenproducten, terwijl Intel goede resultaten behaalde in de Internet of Things (IoT) -activiteiten en zijn leiderschap in de halfgeleiderindustrie voortzette, maar cloudservices vragen voor ondernemingen (CSP's) is afgenomen en bedrijven zoals datacenters zijn in een neergang geraakt. Aan de andere kant moet de belangrijkste divisie voor bedrijfsprocessen van Intel worden geconfronteerd met het enorme offensief van concurrerende bedrijven zoals AMD.