Huis > Nieuws > De drempel voor de export van Huawei daalt tot 10%? VS of sancties uitbreiden op Huawei

De drempel voor de export van Huawei daalt tot 10%? VS of sancties uitbreiden op Huawei

Vandaag (15) staat de Amerikaanse regering op het punt om volgens Reuters nieuwe regels uit te vaardigen die de autoriteit aanzienlijk zullen uitbreiden om te voorkomen dat buitenlandse goederen naar Huawei worden verzonden.

In mei vorig jaar nam het Amerikaanse ministerie van Handel Huawei en zijn filialen op in de "entiteitslijst" van exportcontrole op basis van nationale veiligheidsoverwegingen, en Amerikaanse bedrijven werden uitgesloten van het verkopen van software en hardwareproducten en -technologieën aan Huawei, inclusief in de VS gemaakte producten en Sommige buitenlandse producten bevatten Amerikaanse technologie; volgens de huidige voorschriften vallen belangrijke buitenlandse toeleveringsketens echter nog steeds buiten de controle van de Amerikaanse overheid.

Reuters meldde in november dat het ministerie van Handel overweeg de "minimumregel" uit te breiden die zou bepalen of het Amerikaanse gehalte aan in het buitenland vervaardigde producten de Amerikaanse overheid de mogelijkheid gaf de export te blokkeren.

Volgens de huidige regelgeving, als componenten die in de Verenigde Staten zijn gemaakt, meer dan 25% van de totale waarde vertegenwoordigen, kunnen de Verenigde Staten een vergunning vereisen of de export van hightech-producten die vanuit andere landen naar China worden verzonden, verhinderen.

Twee mensen die bekend zijn met de zaak, zeiden dat het Amerikaanse ministerie van Handel een regel heeft opgesteld die de exportdrempel voor Huawei tot 10% verlaagt en het toepassingsgebied uitbreidt met niet-technische producten, zoals consumentenelektronica, inclusief niet-gevoelige chips.

Mensen die bekend zijn met de zaak zeiden dat als andere overheidsinstanties de maatregel goedkeuren, de regel binnen een paar weken, de zogenaamde definitieve regel, kan worden vrijgegeven en er geen gelegenheid is voor publieke commentaar totdat de nieuwe regel van kracht wordt.

Daarnaast heeft het Amerikaanse ministerie van Handel een verordening opgesteld om de zogenaamde "Foreign Direct Product Rules" uit te breiden, op grond waarvan de Verenigde Staten buitenlandse goederen zullen reguleren op basis van Amerikaanse technologie of Amerikaanse software. Mensen die bekend zijn met de zaak, zeiden dat de nieuwe verordening zich zal richten op lowtech-producten die zijn gebaseerd op Amerikaanse technologie en die overzee worden geproduceerd en naar Huawei worden verzonden.