Huis > Nieuws > Amerikaanse media: China richtte een halfgeleiderfonds op om 200 miljard te investeren om de lokale chipindustrie te cultiveren

Amerikaanse media: China richtte een halfgeleiderfonds op om 200 miljard te investeren om de lokale chipindustrie te cultiveren

De Amerikaanse media zeiden dat China een nieuw nationaal halfgeleiderfonds heeft opgericht ter waarde van 204,15 miljard yuan (ongeveer 28,9 miljard US dollar). China wil de lokale chipindustrie cultiveren en de technologische kloof met de Verenigde Staten verkleinen. Volgens de Amerikaanse "Wall Street Journal" -website gemeld op 25 oktober, volgens de bedrijfsregistratie-informatie, werd dit door de overheid gesteunde fonds opgericht op de 22e, de schaal is groter dan een soortgelijk fonds dat in 2014 werd gelanceerd, het fonds haalde ongeveer 139 op miljard Yuan Renminbi.

Het rapport zei dat dit nieuwe fonds het nieuwste teken is dat China vastbesloten is zijn afhankelijkheid van Amerikaanse technologie te verminderen.

Volgens het rapport staat China op het gebied van halfgeleiders nog steeds voor een lange weg naar wereldwijde dominantie.

Het rapport zei ook dat het fonds 2014 miljarden dollars investeerde in tientallen projecten. Een van hen is Changjiang Storage Technology Co., Ltd. Het bedrijf zei in september dat het is begonnen met de massaproductie van een geavanceerde geheugenchip genaamd 64-laags 3D NAND-flash.

Het rapport zei dat, hoewel het bedrijf snel inhaalt, het toch achterblijft bij Samsung Electronics in Zuid-Korea en andere marktleiders die al meer geavanceerde chips produceren.

Over het algemeen zijn analisten van mening dat China nog steeds achterloopt op de toonaangevende spelers op het gebied van Intel, Samsung en andere belangrijke gebieden op het gebied van halfgeleidertechnologie.

Volgens het rapport, naast chips, is een ander belangrijk knelpunt in China's zelfvoorziening inspanningen apparatuur voor het vervaardigen van chips, en China domineert het veld niet. Toonaangevende bedrijven zijn onder meer Applied Materials en Pan-Link in de Verenigde Staten, Asma Holdings in Nederland en Tokyo Electronics in Japan.

Het rapport wees erop dat gegevens van de Chinese douane aantonen dat China in 2018 voor $ 312,1 miljard aan halfgeleiderproducten heeft geïmporteerd, wat de $ 240,3 miljard aan invoer van ruwe olie overtreft.