Huis > Nieuws > Beïnvloed door Chinees-Amerikaanse handelsgeschillen daalde de Zuid-Koreaanse halfgeleideruitvoer met 24,3%

Beïnvloed door Chinees-Amerikaanse handelsgeschillen daalde de Zuid-Koreaanse halfgeleideruitvoer met 24,3%

Volgens de laatste statistieken van de Korea Customs Department werd de halfgeleiderindustrie getroffen door Amerikaans-Amerikaanse handelsconflicten en daalde de export met 24,3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Er wordt algemeen aangenomen dat de uitvoersituatie in Zuid-Korea in juni niet is verbeterd en waarschijnlijk een recorddaling in de uitvoer zal registreren gedurende zeven opeenvolgende maanden.

Volgens de Koreaanse media & quot; Seoul Economy & quot; de nieuwste gegevens van het Koreaanse douanedepartement op de 21e toonden aan dat met ingang van 1-20 januari de export van Zuid-Korea US $ 27,2 miljard bedroeg, een daling van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar . Als alleen het aantal dagen is begonnen, is de gemiddelde dagelijkse exportwaarde 1,88 miljard dollar, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (2,24 miljard dollar), is de daling zo hoog als 16,2%.

De Amerikaans-Amerikaanse handelsconflicten zijn geïntensiveerd, wat ook gevolgen heeft gehad voor de Zuid-Koreaanse export. De totale uitvoer van Zuid-Korea naar China daalde met 20,9% en de Verenigde Staten groeiden met 3,3%. De uitvoer van Zuid-Korea naar de Chinese halfgeleiders verliep traag en de halfgeleiderindustrie werd getroffen, de uitvoer daalde met 24,3%.

De Koreaanse media & quot; Aziatische economie & quot; wees erop dat de uitvoer uit Zuid-Korea duidelijk afhankelijk was van de economische structuur van bepaalde landen. Tegenwoordig zijn vanwege de Chinees-Amerikaanse handelsconflicten en de traagheid van de wereldwijde handel de neerwaartse risico's voor de buitenlandse economie toegenomen.

Zhang Zhixiang, decaan van het Korea Industrial Research Institute, zei onlangs dat in het geval van China's opkomst en de intensivering van de Amerikaans-Amerikaanse handelsconflicten, de internationale concurrentiestructuur is veranderd en dat de productieomstandigheden en investeringsomgeving in Zuid-Korea ook zijn veranderd . Veel industrieën zullen moeilijkheden ondervinden.

Hoewel de Zuid-Koreaanse regering nog steeds gelooft dat de export in de tweede helft van het jaar zal aantrekken, verwachten particuliere onderzoeksinstellingen dat de terugval in de export van Zuid-Korea zal voortduren tot het derde seizoen en dat de langste tot volgend jaar kan duren.