Huis > Nieuws > Arm organiseert vier mid-range IP-trends nieuwste trends in Japan

Arm organiseert vier mid-range IP-trends nieuwste trends in Japan

Volgens het rapport van de MONOist-website heeft Arm op 6 december een persconferentie gehouden in Tokio om de nieuwste trends van de vier nieuwe IP-producten die in oktober zijn uitgebracht, uit te leggen.

In oktober van dit jaar introduceerde Arm Ethos-N57 en Ethos-N37 voor NPU, Mali-G57 voor GPU en Mali-D37 voor DPU.

Rekening houdend met de eerder ontwikkelde Ethos-N77 voor hoogwaardige apparatuur, is de NPU-opstelling van Arm uitgebreid tot drie. Ethos-N77 heeft een maximale vaste punt rekencapaciteit van 4TOPS bij 1 GHz en een maximale stroomefficiëntie van 5TOPS / W; Ethos-N57 en Ethos-N37, gelanceerd in oktober, hebben maximale fixed-point rekenmogelijkheden van respectievelijk 2TOPS en 1TOPS op 1 GHz. Ethos-N77 wordt gebruikt voor vlaggenschip mobiele telefoons, AR- en VR-apparaten, enz. Ethos-N57 wordt gebruikt voor middelgrote mobiele telefoons en smart homes, enz. Ethos-N37 wordt voornamelijk gebruikt voor tv's en intercoms. Onder hen, Ethos-N37 kan worden geïnstalleerd in specificaties van 1 vierkante millimeter, is de kleinste interferentie-processor. Ethos-N57 en Ethos-N37 zijn geoptimaliseerd voor de ondersteuning van Int8- en Int16-gegevenstypes en kunnen op hoge snelheid inferenties zoals CNN en RNN verwerken.


Mali-G57 gebruikt dezelfde Valhall-architectuur als Mali-G77. Vergeleken met de vorige generatie Mali-G52, worden de verwerkingsprestaties van machine learning op hetzelfde gebied van de chip met 60% verhoogd en de energie-efficiëntie met 30% verhoogd.De Mali-D37 gebruikt de Komeda-architectuur en belooft 2K- en 1080P-inhoud uit te voeren in een gebied van 1 vierkante millimeter bij 16 nanometer.