Huis > Nieuws > Het 7nm-verschilschema vergelijken? Global Foundries lanceert 12LP-proces

Het 7nm-verschilschema vergelijken? Global Foundries lanceert 12LP-proces

Op 25 september lanceerde Global Foundries het 12LP + -proces op zijn wereldwijde technologieconferentie, gericht op kunstmatige intelligentie training en redeneerapplicaties. Vergeleken met het vorige generatie 12LP-proces, biedt de 12LP + een prestatieverbetering van 20% of een vermogensreductie van 40% met een logische reductie van 15%.

Een belangrijk kenmerk van het 12LP + -proces is bovendien de high-speed, low-power 0,5 V SRAM-geheugencel die snelle, energiezuinige gegevensoverdracht tussen de processor en het geheugen ondersteunt, wat de taak is van de computer- en kabelinfrastructuurmarkt . Belangrijke vereisten voor slimme toepassingen.

Global Foundries biedt referentiepakketten voor ontwerp voor toepassingen van kunstmatige intelligentie en diensten voor ontwerp / technische gezamenlijke ontwikkeling (DTCO) voor het 12LP + -proces, die beide klanten in staat stellen kunstmatige intelligentiecircuitontwerpen te bekijken vanuit een holistisch perspectief om het energieverbruik en de kosten te verlagen.

Bovendien heeft 12LP + ook een nieuwe silicium-interposer voor 2,5D-verpakking, die geheugen met hoge bandbreedte helpt integreren met de processor voor snelle, energiezuinige gegevensverwerking.

De 12LP + -oplossing maakt gebruik van ARM's Artisan® fysieke IP voor Global Foundries en POPTMIP voor toepassingen met kunstmatige intelligentie. Beide oplossingen worden ook toegepast op het eerste generatie 12LP-platform van Global Foundries.

Gus Yeung, algemeen manager en onderzoeker bij de Physical Design Group, zei: "Kunstmatige intelligentie, automotive en high-end consumentenmobiliteit zijn slechts enkele van de groeiende toepassingen om te voldoen aan de dringende behoeften van krachtige SoC's. Met de steun van ARM Artisan fysieke IP en geavanceerd processorontwerp, 12LP + van Global Foundries helpt ontwerpers producten sneller en efficiënter te ontwerpen. "

Michael Mendicino, vice-president van digitale technologieoplossingen bij Global Foundries: "De lancering van 12LP + is het resultaat van de strategie van Global Foundries om gedifferentieerde oplossingen te bieden aan zijn klanten. Global Foundries kan ontwerpen schalen zonder de workflows te verstoren in vergelijking met andere oplossingen. . Schaal, wat zeer kosteneffectief is. "

Michael Mendicino verklaarde verder: "Als geavanceerde 12nm-technologie heeft onze 12LP + -oplossing klanten bijvoorbeeld de meeste prestaties en vermogensvoordelen geboden die ze van het 7nm-proces willen, maar hun NRE (niet-repetitieve engineering) De gemiddelde kosten zijn slechts ongeveer de helft, wat een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Bovendien, omdat het 12nm-knooppunt langer is en rijpt, kunnen klanten snel stroomlijnen om de groeiende vraag naar kunstmatige intelligentietechnologie volledig te begrijpen. "

Volgens Global Foundries is 12LP + PDK nu beschikbaar en werkt het bedrijf momenteel met verschillende klanten. De verwachting is dat deze in de tweede helft van 2020 wordt uitgebracht en in 2021 in Fab 8 in Fab 8, massaproductie wordt geproduceerd.