Huis > Nieuws > Intel: 5G, AI en edge computing vullen elkaar aan en maken slimme applicaties mogelijk

Intel: 5G, AI en edge computing vullen elkaar aan en maken slimme applicaties mogelijk

Begin deze maand brachten de drie grote operatoren officieel 5G-pakketten uit, wat de officiële opening van 5G commercieel gebruik in de consumentensector markeerde. De commercialisering van 5G heeft ook de komst van het datatijdperk versneld.

Eerder wees Intel Chief Architect Raja Koduri erop dat in de afgelopen vijf jaar het moderne computergebruik op kunstmatige intelligentie meer dan een miljoen keer is gegroeid. Deze groeisnelheid is nog nooit eerder gezien en de rekenkracht is toegenomen. Men kan zeggen dat het eindeloos is.

Om de golf van 5G-ontwikkeling aan te pakken, heeft Intel inspanningen geleverd in verschillende dimensies: ten eerste, convergentie van het cloudnetwerk van cloud-to-end 5G-oplossingen bevorderen. Werk eerst samen met een breed scala aan partners om applicatie-innovatie te versnellen.

"Intel levert toonaangevende producten voor 5G-infrastructuur en rand, en een diepe samenwerking met de industrie om 5G innovatieve applicaties te brengen. Laten we samenwerken om het volledige potentieel van 5G te realiseren." Intel Data Center Business Unit Vice President en Network and Customization Rajesh Gadiyar, chief technology officer van de Logic Division, wees erop.

Met de komst van het commerciële tijdperk van 5G hebben zakelijke behoeften en technologische innovaties hogere eisen gesteld aan de convergentie van 5G-cloudnetwerken. Hoe u beter kunt voldoen aan de behoeften van toepassingsscenario's, de uniforme diepte van samenwerking tussen cloud en netwerk realiseren, platformisatie, ecologische en intelligente gegevens realiseren, wat een urgent probleem is geworden dat moet worden opgelost.

Intel is van mening dat de innovatie van cloudnetwerktechnologie onlosmakelijk verbonden is met het principe van "openheid, integratie en intelligentie".

In de cloud-to-end 5G-oplossing om convergentie van het cloudnetwerk te bevorderen, hebben Intel en Japan Lotte 's werelds eerste end-to-end virtualisatie cloud native netwerk gecreëerd. Dit cloud-native netwerk werd in februari van dit jaar aangekondigd door Lotte Japan, dat volledig zal virtualiseren van het draadloze toegangsnetwerk naar het kernnetwerk en op het moment van release een innovatieve 5G-systeemarchitectuur zal aannemen. Dit cloud-native netwerk is gebouwd op schaalbare Intel® Xeon®-processors en versneld met Intel® FPGA's, een end-to-end cloud native automatiseringsnetwerk waarmee Lotte snel mobiele services kan opschalen op een flexibel, door software gedefinieerd netwerk.

5G gaat niet alleen over snellere persoonlijke apparaten en netwerken, maar ook over een enorme revolutie in de cloud, het netwerk en de rand. Met zijn enorme accumulatie in communicatie en informatica heeft Intel een uitgebreid cloud-to-end portfolio opgebouwd. Voor de cloud en het netwerk bieden we een breed portfolio van producten met een sterk en schaalbaar platform om aan verschillende workload-eisen te voldoen. FPGA's, opslag, beveiligingsoplossingen en optimalisatiesoftware van Intel zijn ook van cruciaal belang om cloud-to-end compatibiliteit, interoperabiliteit en optimalisatie voor hogere snelheden en lagere latentie te garanderen.

Bij de ontwikkeling van 5G zijn bedrijfstoepassingen een sleutelfactor geworden voor de succesvolle commercialisering van 5G.

5G-toepassingen zijn niet beperkt tot persoonlijke apparaten. Innovatie van toepassingen in het verticale veld vereist dat ecosysteempartners samen verkennen en verkennen. Daarom is de samenwerking van de industriële keten uiterst belangrijk. “5G wordt het toekomstige innovatieplatform voor de verticale industrie. 5G, AI en edge computing vullen elkaar aan en ondersteunen gezamenlijk innovatieve toepassingen zoals smart education, smart industry, smart city, smart retail, smart venue, car networking, etc. Intel-technologie via soft De hardware en het platform zijn ingebed in de 5G -AI-edge computing waardeketen, en de industriële partners hebben 5G-AI-edge computing in tal van gevallen gepromoot. ”Lin Yiyan, vice-president van de Intel Data Center Business Unit en algemeen manager van de business unit netwerkinnovatie, wees erop.

Bovendien werkt Intel ook samen met partners zoals China Mobile, Foxconn en Tencent om toepassingen in slimme productie, live-uitzending en ultra high-definition video te verkennen.

China, als wereldleider en promotor van 5G-commercialisering, heeft een volledige impact. Om de ontwikkelingskansen van 5G te benutten, werken Intel en de ecologische partners van de 5G-industrie in China nauw samen.