Huis > Nieuws > Japanse en Amerikaanse technici kunnen China niet bereiken! Vertraagde uitbreiding van LCD-paneel, halfgeleider- en andere fabrieken

Japanse en Amerikaanse technici kunnen China niet bereiken! Vertraagde uitbreiding van LCD-paneel, halfgeleider- en andere fabrieken

Momenteel is de situatie op het gebied van preventie en bestrijding van epidemieën in China verder verbeterd en het heeft enige tijd geduurd voordat Wuhan de blokkering ophief. Japanse media wezen er echter onlangs op dat de voortdurende verspreiding van de wereldwijde epidemie ervoor heeft gezorgd dat ingenieurs uit Japan, de Verenigde Staten en andere landen China niet hebben bereikt, wat nieuws veroorzaakte over vertraagde productie-uitbreiding in hightech fabrieken zoals LCD-panelen en halfgeleiders in China .

Nikkei meldde op de 19e dat hoewel China de blokkade heeft opgeheven en de productie in de maakindustrie opnieuw heeft opgestart, sommige fabrikanten van elektronische componenten nog steeds geen belangrijke bron voor uitbreiding kunnen krijgen: internationaal talent.

Het rapport wees erop dat ingenieurs uit Japan, de Verenigde Staten en andere landen een sleutelrol speelden bij de inbedrijfstelling van fabrieksapparatuur. Omdat veel landen de activiteiten van burgers beperken en naar het buitenland gaan, kunnen deze ingenieurs China echter niet bereiken, wat resulteert in hoogwaardige LCD-panelen en halfgeleiders in China. De uitbreiding van de technologie-installatie werd uitgesteld.

Onder hen is de uitbreiding van BOE's LCD-paneelfabriek in Wuhan tot stilstand gekomen omdat de Japanse technische adviseur van het bedrijf terugkeerde naar China vanwege het nieuwe kroonvirus.

Naar verluidt zal de fabriek tegen eind 2020 een maandelijkse productiecapaciteit hebben van ongeveer 90.000 stuks, maar vanwege de beperkingen op het in- en uitstappen van buitenlandse burgers door de twee regeringen, is het niet duidelijk wanneer deze Japanse technici terugkeer naar China.

In dit verband zei Yoshihide Tamura, hoofd van het Aziatische marktonderzoeksbedrijf Display Supply Chain Consultants, dat als deze situatie aanhoudt, de jaarlijkse productiecapaciteit van de fabriek slechts tweederde van het oorspronkelijke plan kan zijn.

Tegelijkertijd worden andere fabrikanten met hetzelfde probleem geconfronteerd. In maart werd de tweede geheugenfabriek van Samsung in Xi'an geopend. Japanse technici hadden nieuwe apparatuur moeten installeren, maar om dezelfde reden was de voortgang van de installatie van de installatie vertraagd. Daarnaast heeft de Nederlandse lithografiegigant ASML ook de verzending vertraagd vanwege technische beperkingen van het personeelsbeweging en logistieke stagnatie.

Vermeldenswaard is dat het rapport er ook op wees dat hoewel de halfgeleiderfabriek van de Ziguang Group in Wuhan blijft produceren, het groeitempo kan worden vertraagd.

En deze productievertragingen zullen uiteindelijk de productie van consumentenelektronica raken. China speelt met name een sleutelrol in de toeleveringsketen van apparaten zoals Apple iPhones en Nikon-camera's. De bovengenoemde productievertragingen zijn van cruciaal belang voor de montage van consumentenelektronica in China en andere regio's. Het is duidelijk dat sommige modellen van de Let's Note-laptopserie van Panasonic niet op voorraad zijn vanwege moeilijkheden bij het kopen van onderdelen die in China zijn gemaakt; Nikon's hoogwaardige D6-camera voor sportfotografie, die in maart wordt gelanceerd, is ook uitgesteld tot volgende maand.