Huis > Nieuws > NAND Flash contractprijs convergeerde dit kwartaal, Wafer-prijs steeg

NAND Flash contractprijs convergeerde dit kwartaal, Wafer-prijs steeg

De contractprijs van verschillende producten in juli daalt nog steeds, maar de directe impact van de stroomsprong van Toshiba op de output heeft ertoe geleid dat de prijsdaling van reguliere producten convergeerde. Volgens het TrendForce-geheugenonderzoek (DRAMeXchange) was de meest schokkend en prijsherstel de Wafer-prijs voor de kanaalmarkt. Vanaf eind juli is de contractprijs van Wafer met meer dan 15% gestegen.

Het DRAMeXchange-onderzoek van TrendForce wees erop dat de recente aanpassing van de uitvoerspecificaties door Japan aan Zuid-Korea waarschijnlijk van invloed is op het NANDFlash-aanbod van de Koreaanse fabrikant. TrendForce is van mening dat de normatieve aanpassing van Japan alleen is om Zuid-Korea van de Witte lijst te verwijderen, terwijl landen op de witte lijst alleen exportpreferenties vertegenwoordigen. In het verleden stond alleen Zuid-Korea op de lijst in de Aziatische landen en de toekomst veranderde alleen van speciale behandelingslanden naar gewone landen, Zuid-Korea. De procedures die door fabrikanten van halfgeleiders worden vereist, zijn dezelfde als die van halfgeleiderbedrijven in andere Aziatische landen. Bovendien heeft de Japanse overheid ook het aantal mensen verhoogd om de beoordeling te versnellen, wat geen invloed mag hebben op de output van fabrikanten.

Uit de trend van de notering heeft de Wafer-prijs die rechtstreeks tegenover de kanaalmarkt staat echter sinds november 2017 een lange periode van daling doorgemaakt en ligt deze dicht bij de kaskosten van de fabrikant, gekoppeld aan een aanzienlijke invloed op de Wafer-markt. De Witton werd direct getroffen door de stroomsprongen van Toshiba, dus alle leveranciers verhoogden hun prijzen deze maand. Eind juli is de contractprijs van Wafer met meer dan 15% gestegen.

Vooruitkijkend naar augustus, verwacht TrendForce dat de impact van het sprongevenement nog steeds zal doorgaan, en verwacht wordt dat de prijzen zullen blijven stijgen, maar verwacht wordt dat de prijsstijging niet zo sterk zal zijn als de eerste golf van juli.

TrendForce wees erop dat in de consumentensector en de eMMC / UFS van smartphoneklanten, aangezien de contractprijs die wordt aangeboden aan grote klanten meestal wordt overeengekomen in juni, in het derde kwartaal, ondanks de vraagondersteuning in het hoogseizoen, deze nog steeds wordt beïnvloed door de internationale situatie onzekerheid. Het is zwak, dus de contractprijs vertoont nog steeds een daling van 5%.

Vooruitkijkend naar het vierde kwartaal, verwacht TrendForce dat sommige productgebieden met een laag volume enigszins kunnen toenemen als gevolg van prijsaanpassingen, terwijl andere doorgaans vlak zijn; in het geval van ClientSSD wordt dit ook beïnvloed door de contractprijs en is de marktvoorraad nog steeds hoog. In het derde kwartaal daalde het nog met bijna 10%, maar de verwachting is dat de inventaris van elke leverancier in het vierde kwartaal naar een gezonder niveau zal terugkeren, wat zal helpen de marktprijs te stabiliseren en te stoppen met vallen.

In het EnterpriseSSD-gedeelte wordt de aanbodzijde door het lage marktaandeel van Toshiba en Witeng niet veel beïnvloed, en worden de vraagprestaties ook beïnvloed door de Chinees-Amerikaanse handelssituatie. De voorraadkracht is niet zo optimistisch als de markt oorspronkelijk had verwacht. De contractprijs daalde met minstens 15%. Evenzo zal de impact van het power jump-evenement van Toshiba worden weerspiegeld in het vierde kwartaal. Naarmate het voorraadniveau van de leverancier terugkeert naar een meer gematigd bereik, kan de prijsdaling worden geconvergeerd. Op basis van de hevige concurrentie in serverprijzen zal de contractprijs van EnterpriseSSD naar verwachting echter laag blijven. .

TrendForce gelooft dat vanuit het perspectief van het totale productgewicht, Wafer de grootste stijging heeft, maar het vertegenwoordigt een kleiner deel van de totale handelsmarkt. SSD en eMMC / UFS zijn daarentegen goed voor 80% van de totale NANDFlash-handelsmarkt en de prijsdaling blijft bestaan. In het geval van 5-15% vertoont de totale marktprijs van NANDFlash in het derde kwartaal nog steeds een neerwaartse trend.