Huis > Nieuws > De Verenigde Staten zijn van plan de exportbeperkingen voor China uit te breiden, waaronder halfgeleiders

De Verenigde Staten zijn van plan de exportbeperkingen voor China uit te breiden, waaronder halfgeleiders

Volgens Reuters hebben de Verenigde Staten maandag aangekondigd dat ze China nieuwe exportbeperkingen zullen opleggen, waardoor China wordt verhinderd Amerikaanse halfgeleiderproductieapparatuur en andere geavanceerde technologieën te verwerven via civiele handel en andere middelen, en vervolgens over te schakelen op militair gebruik.

De nieuwe regelgeving vereist dat Amerikaanse bedrijven toestemming krijgen om bepaalde items (zelfs voor civiel gebruik) aan militaire entiteiten te verkopen en om bepaalde Amerikaanse technologie en producten die zonder toestemming naar China worden geëxporteerd, af te schaffen. Deze technologieën en producten omvatten civiele producten zoals geïntegreerde schakelingen, telecommunicatieapparatuur, radar en high-end computers.

De regering-Trump kondigde ook een andere voorgestelde wijziging aan waarbij buitenlandse bedrijven die bepaalde Amerikaanse producten naar China exporteren, niet alleen goedkeuring van hun eigen regering, maar ook toestemming van de Amerikaanse regering moeten krijgen.

Het is duidelijk dat de relevante regels op 28 april in het Amerikaanse federale register zullen worden gepubliceerd.

John Neuffer, voorzitter en CEO van de Semiconductor Industry Association, zei dat de industrie bezorgd is dat de nieuwe regelgeving "de exportcontroles van halfgeleiders onnodig zal uitbreiden in tijden van wereldwijde economische onrust en meer onzekerheid zal brengen in onze industrie."