Huis > Nieuws > CPS-transformatie van Toshiba: uitbreiding van AI-veld, eigen run van IoT-services

CPS-transformatie van Toshiba: uitbreiding van AI-veld, eigen run van IoT-services

Volgens het IT-media-websiteverslag hield Toshiba op 28 november een strategische technologie-briefing in Tokio. CTO Shiro Saito en zakelijke digitale CTO en directeur van het Digital Innovation Technology Center Yamamoto Hiroshi hebben de Toshiba Next Plan-strategie van november 2018 aangewezen. Technologische ontwikkelingen worden verklaard.

Saito Shiro zei dat de voorbereiding van de financiële basis van het "Toshiba Next Plan" is voltooid en de volgende fase zal beginnen te transformeren naar een technologiebedrijf voor CPS (Cyberphysical Systems). De cumulatieve investering van 2019 tot 2023 zal 930 miljard yen bedragen. Verdeeld in drie punten:

1. Sterke differentiatie van componenten en marginalisatie

2. Ontwikkel snel AI-gebaseerde digitale technologie

3. Vouw IoT Reference Architecture and Services uit

Als reactie op "sterke differentiatie en marginalisering van componenten" werkt Toshiba aan automatiseringsvelden zoals elektronische stroomvoorziening, beeldherkenningprocessor "Visconti 5", lithium-ionbatterij "SCiB" en intelligente robots.

In reactie op "een diepgaande ontwikkeling van op AI gebaseerde digitale technologie" beweert Toshiba dat het meer dan 50 jaar technologische accumulatie heeft opgebouwd. Momenteel staat Toshiba's AI-gerelateerde gepatenteerde technologie op de derde plaats in de wereld en de eerste in Japan. Op basis hiervan zal de onderzoeksrichting veranderen van "AI die mankracht vereist" in "AI die leert met een kleine hoeveelheid gegevens", en het uiteindelijke doel is om AI te creëren die op zichzelf kan leren.

Om deze strategie te ondersteunen, verwacht Toshiba de omvang van het bedrijf uit te breiden naar 2.000 in 2022, drie keer het aantal bestaande medewerkers. Onder hen is het aantal personeelsleden toegenomen. Verwacht wordt dat 700 mensen zullen worden opgeleid in het bedrijf, 200 mensen zullen worden aangeworven buiten het bedrijf en 350 mensen zullen worden opgeleid in het "AI technologist training project" in samenwerking met de Universiteit van Tokio.

In reactie op "uitbreiding van IoT-referentiearchitectuur en -services" verklaarde Hiroshi Yamamoto dat hij ernaar streeft het belangrijkste CPS-bedrijf ter wereld te worden. Toshiba heeft in 2018 het concept "TIRA" (Toshiba IoT Reference Architecture) voorgesteld. De IoT die TIRA-sjablonen gebruikt, kan functies voor besturing, gegevens, analyse, operaties, services, business en systeem 7 toewijzen aan de rand-, platform- en bedrijfsdiensten. Laagarchitectuur.

In 2019 heeft Toshiba 12 IoT-services geleverd op basis van de TIRA-architectuur.

Voor het strategische plan 2020 stelde Hiroshi Yamamoto dat de Toshiba IoT-servicefabriek zal worden opgericht om het gevestigde IoT-servicemodel te commercialiseren.